Om ”Norge På Langs” på cykel 2015

Bloggen handlar om en cykeltur från Nordkap till Lindesnes fyr på Norges södra spets. Tanken är att följa kusten så långt ut mot havet som möjligt. Det kommer att innebära ungefär 260-280 mil i sadeln. Att följa kusten från norr till söder kan naturligtvis innebära en bitvis ihärdig sydvästlig motvind. Jag tror väl ändå att 8-10 mil om dagen inte ska vara oöverkomligt.

Jag är totalt övertygad om att den natur jag kommer att cykla genom kommer att vara värd alla ansträngningar det kan innebära. En norsk kontakt, Stig Kristiansen, som jag fått många fina tips av gjorde ungefär samma tur förra sommaren. En mycket erfaren friluftsmänniska som menade på att det kanske var det häftigaste han upplevt.

Med avresa från Arlanda 22 maj och efter mellanlandning i Oslo, byte till buss i Alta når jag Honningsvåg på kvällen samma dag. Planen är att därefter ta sig de kvarvarande milen upp till Nordkap på cykel och tillbringa natten där för att morgonen därpå börja cykla söderut.

I Oslo ansluter min kusin Karin Ståhl med sin man Bo-Arne från Höganäs. De ska cykla med mig från Nordkap till Bodö då de efter ca 10 dagar i sadeln måste bege sig hemåt. Vår något, på året, för tidiga start från Nordkap beror på att Karin måste vara hemma till skolavslutningen. Hon är lärare och fick alltså ta semester innan avslutningen men inte efter.

Väl framme i Bodö hoppas jag min första depå nått sin adress för upphämtning. Jag hoppas också min vän Jürgen Snell från Östersund kan ansluta och göra mig sällskap från Bodö till Trondheim. Vi får se om han får till det i sitt livspussel.

Den sista biten från Trondheim till Lindesnes kommer jag förmodligen att cykla ensam. Jag har en liten förhoppning att en annan gammal god vän, Arne Marius Stenslund, boende söder om Oslo men med ett företag, Dental Sör, i Mandal inte långt från Lindesnes kan cykla med mig sista biten. Känner att jag har ett visst motstånd att övervinna där.

PTR0286

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s