Findus-filialen!

Sen strax före jul har mattorken gått varm i perioder. Grönsaker av alla tänkbara slag har samlats på hög. Nu har nästa steg påbörjats. Proteinet torkas och mixas till färdiga matpåsar för vacuumförpackning och infrysning. Vi räknar med att göra upp mot 120 st påsar om två portioner i varje. Planen är att vi ska äta en påse till lunch och ännu en till middag.

 

 Efter problem med att påsarna fått pyspunka testar vi nu tipset med att lägga in en servett som skydd för plasten. Det verkar funka.
 
Nu gäller det att försöka variera oss så mycket som möjligt. Risken finns annars att vi aldrig någonsin mer kommer vilja äta taco-kryddad köttfärs eller kycklingfilé i curry. Fantasin måste flöda och det gäller att våga prova. Vi lärde oss en hel del förra sommaren om storlek på portioner och mängden krydda som försvann i torkningsprocessen så vi ser fram emot en något mer aptitlig meny i år.
Förra årets tärnade kassler får ingen ny chans. Den hade gått att använda som gummikulor för pistoler. Tror inte heller vi bryr oss om att testa det i dessa dagar så populära hästköttet.
 
Vi tar tacksamt emot tips på lämpliga recept!
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s