Avresedag

I dag åker vi! Om ett par timmar sitter vi på tåget mot Kiruna dit vi kommer vid 10-tiden i morgon förmiddag. Sen har vi 9 timmar där i väntan på bussen till Karesuando dit vi kommer vid 21.30 tiden på söndag. Första finska buss mot Kilpisjärvi går kl 14 på måndag och vi hoppas den är synkad med sista båtturen över sjön mot treriksröset.
 
Går allt som det ska beräknas vi vara framme vid röset runt kl 18 på måndag kväll. Bättre ha den här lite struliga resan på vägen upp än när man vill hem efter att ha kommit i mål. Det är betydligt smidigare att ta sig hem från Grövelsjön. Det var en av anledningarna att börja gå norrifrån mot söder. Den andra var att få solen i ansiktet och vinden in ryggen 🙂
 
Enligt väderprognoserna kan vi vänta oss regn och kyla de första två dagarna, 4-8 grader, men från torsdag ska det bli bättre. läste just i Aftonbladet om prognosen med finväder resten av sommaren och ända in i höst. Undrar om den gäller fjällkedjan också.
 
Senaste dagarna har varit både stressiga och lite struliga. Kräver en del även hemmavid när man ska vara borta så länge.
Dessutom har vi klantat oss och låtit vår mycket badglada hund simma alldeles för mycket i värmen. Som ett brev på posten (kanske borde förklara det gamla uttrycket för yngre läsare) kommer då naturligtvis våtexem på en Golden Retriever. Veterinärbesök i torsdags med rakning och recept på smörja samt tratt anbefalld. Han är inte världens snyggaste Golden-kille lägre!
Vi jobbar stenhårt för att klådan ska ge med sig. Vi kan inte ha tratt på honom när vi börjar gå.
Det är vårt absolut största bekymmer just nu.
 
 
Annars blev bägge våra ryggsäckar ytterligare ett par kilo tyngre på slutet utan att vi egentligen begriper varför. Några småsaker hit och något annat dit så är det plöstligt ett kilo. Nåväl, de 22 respektive 17 vi landade på ska bantas något knappt kilo innan vi börjar gå.
Vi får väl smörja oss med salvor och myggmedel för att därefter förbruka extra mycket tvål vid tvättning så minskar vikten. Skulle tro att det kommer att skickas hem ett paket från Abisko med sånt vi upptäckt oss inte behöva.
 
Nu en sista dusch hemma och sen lunch, även om Bella har sån resfeber så hon inte kommer kunna äta påstår hon.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s