Dag 7

Altevasshytta – Lappjordhytta 25 km
Efter gårdagens pärs var vi riktigt sega och kom inte isär före 12. Det regnade och blåste riktigt kallt så längtan att ge sig ut på de 25 km mot Lappjordhytta var inte överdrivet stor.

Som vanligt bar det uppåt i över en mil, större delen gemensam med nästa samebys fyrhjulingsspår till deras rengärde. Som tur var inte lika gyttjigt som gårdagens.
När vi efter 8 km stod och läste av dagens första svårare vad, insåg att Bella inte skulle klara det med sina låga kängor, kom en same på väg nerför. De hade gett upp nu. Skulle packa ihop för att återvända om en vecka när vädret förhoppningsvis vänt. Han erbjöd sig att köra över Bella till andra sidan och snart hade hon skumpat över på fyrhjulingen mens jag fick hoppa från sten till sten. Det sparade oss den halvtimme i regnet det tagit att packa upp vadarskorna, ta sig över med kängorna runt halsen, för att sen få fötterna torra och ner i kängorna igen. Tacksam för den hjälpen!

Det måste väl ändå gå att hitta bra högskaftade kängor i storlek 35?

I höjd med deras rengärde och ett trettiotal små kojor lagade vi lunch innan fortsättningen på en, trots vädret, väldigt fin och trevlig etapp.
Solen försökte slå sig igenom regnmolnen och regnbågen landade vackert nedanför en fjälltopp. 

Nerför till ännu ett vad som Bella med nöd och näppe fixade i kängorna och sen upp till dagens högsta punkt. På andra sidan öppnade sig fjällvärlden upp sig i böljande kullar ända ner mot Torneträsk. Långt bort i fjärran kunde vi nu se till vårt mål, Abisko, för första delen av vår färd. Ännu återstod det flera mil dit.

Vi rullade raskt nerför gräsklädda sluttningar, på slutet åter brant, till sista stugan på norska sidan. Väldigt slitna och trötta men riktigt nöjda.

 
 
 
I stugan hittade Bella för första gången kvarlämnad mat att dryga ut vår lite väl knappa ranson med så vi festade rejält på havregrynsgröt med proteinpulver till kvällsmat.
Har vi, eller ska vi?
 
 
 
 

2 tankar om “Dag 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s