Sammanfattning etapp 1

En betydligt tuffare sträcka på ungefär 18 mil än vad vi hade väntat oss. Oerhört vacker natur av högfjällskaraktär med stora höjdskillnader varje dag. Mina dagsnotiser kanske kan uppfattas smått negativa men i ett annat väder och framförallt utan kravet att prestera kilometrar på utsatt tid skulle jag mer än gärna återvända till detta folktomma område av vår fantastiska skandinaviska fjällvärld.

 

Nu har vädret slagit om och jag sitter i kallingar och solar utanför stugan med Bo Kaspers fantastiska ” Någon borde tycka om mig” i lurarna. Bella och Milton är i god form för nästa etapp. Själv har jag problem med de skavsår i hålfötterna jag fick redan första dagen. Jag förbannar mitt felaktiga val av sulor. De har plågat mig rejält och inte fått chansen att läka.

 

Idag tar jag inte ett steg i onödan för att de ska bli så bra som möjligt inför morgondagens fortsättning söderut längs Kungsleden. Vi ska nu ta det lugnare, dels för mina fötters skull, dels för att inte fortsätta slita för hårt på våra kroppar. Med bättre väder och mer mat i ryggsäcken ser möjligheterna goda ut.
Vi hoppas även på att tillgången till internet blir bättre så att det blir möjligt med tätare uppdateringar.
Om ungefär sex dagar väntar vännen Tobias Spiik i sin familjs stuga vid Saltoloukta där han utlovat kall öl och torkat renkött till törstiga och hungriga vandrare. 😉 

 

jag drev med Bella i flera dagar om att när vi kom till Sverige igen skulle vädret bli bättre. Mycket riktigt, vi behövde bara passera gränsen innan det sprack upp och sen dess har det varit klarblå himmel och riktigt varmt. Det kommer fortsätta ett tag nu!

 
 
 
 
 
 
 

9 tankar om “Sammanfattning etapp 1

 1. Igår var det PSG – Hammarby. PSG vann. Nu är det Sverige -Tyskland, tjejer. 1-0 till Tyskland efter 1:a halvlek. Kram från Kent, Felix och Annica

  Gilla

 2. Oj vad vi på B2 tycker att det är spännande att följa er resa genom er blogg!

  Går det bra för dig Bella? Mår du bra?

  kram till dig från oss på B2

  Gilla

  • Haha, ja ibland kan det nog bjudas på lite rolig läsning.
   Det går bra, men det är tufft att gå så långa dagsetapper varje dag. Vi får se hur långt kroppen räcker. Än har jag klarat mig utan skavsår 🙂
   Kram!

   Gilla

 3. strunta i toppförsöket på Keb! det tar bara en massa tid och kraft och ger inga kilometer. Njuter annars av att förnimma er vandring och funderar på ditt hålfotsskav. Måste vara en på miljonen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s