Dag 31

Hemavan – Våjhtja 36 km

Igår kväll och i morse vid frukost pratade vi om att ta en lugn första dag. Huvudsaken var att komma förbi milen på Blå Vägen till Tärnaby på förmiddagen och sen se hur långt vi hade lust att gå. Det gällde att mala väg hela dagen, det visste vi.

Vi lämnade Fjällstationen och de mycket hjälpsamma och omtänksamma Mojo och Maria där. Ut på stora vägen och trots våra fyllda och nu åter rejält tunga ryggsäckar gled kilometrarna förbi i rask takt. Milen på landsvägen gick på två timmar trots några korta pauser. Vi gick vidare uppför backen på vägen mot Tärnamo och halvvägs dit stannade vi vid en öde stuga och lagade lunch.

 
 
Enligt min bedömning skulle det vara närmare att gå östra sidan av Stor-Björkvattnet och sen över vid dammen i södra änden. Den sidan tog vi och vi malde på hela eftermiddagen och kvällen längs sjön med en hel del motlut av det kraftigare slaget men också då en del medlut förstås.

Vädret var perfekt för att gå, mulet och runt 15 grader med lite lagom vind. Inte alltför svettigt och det räckte med att dricka måttliga mängder i samband med att vi stoppade i oss av godsakerna vi fyllt på med.

Vår föresats om att inte gå så långt första dagen kom som vanligt på skam. Vartefter kilometrarna trillade på insåg vi att det här skulle bli en riktigt bra dag att inleda etapp 4 med.

Vi fortsatte över dammen i södra änden av sjön och bestämde oss för att hitta en tältplats för nu började vi bli rejält trötta och klockan alltför sen.
Det blev ett par kilometer till innan vi hittade en fin tältplats i närheten av vatten.
Rutinen att snabbt få upp tältet, in med sovutrustningen och samtidigt igång med köket sitter som gjutet nu, även när vi är riktigt trötta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s