Dag 35

Klimpfjäll – Raukasjö Fjällgård 25 km

 
Tidig morgon, faktiskt klara att gå redan halv nio vilket är tidigt för Bella. Några km asfalt innan det bar iväg upp mot kalfjället. Äntligen igen!

Väl uppe på kalfjället blåste det riktigt hårt rätt emot oss. Bella hade det nästan tufft att komma framåt och även jag tog ett och annat snedsteg. Det blev lite bättre efter en stund men vädret inbjöd inte direkt till några vederkvickande pausar utan vi gick på.

Efter drygt 12 km var vi framme vid Slipsikstugan där vi tog skydd för lunch. Strax bredvid ligger sjön Sjliptjehke med en helt underbar sandbeach men idag var det ingen trängsel på stranden.

 
 

Vi gick raskt vidare efter lunch. Vi hade bestämt i förväg att vi inte skulle ta någon mastodontsträcka idag utan stanna vid Raukasjö eller Raukaselet.

Iväg över mer blåsigt kalfjäll. Tyvärr måste jag säga då det här var en riktigt, riktigt fin sträcka att gå. Med mer tid på oss och bättre väder hade jag gärna tältat uppe på fjället med fin utsikt.

Vi har även passerat både Atscho-klumpen och Länsmansknulen som ni ser ovanför Bella på bilden. Vet inte om länsman legat uppe på den och spanat på smugglare mellan Klimpfjäll och Ankarede förr i tiden. Låter kanske föga troligt.

På väg ner mot Raukasjö när vi stannade och fyllde våra magar med härligt mogna hjortron svartnade himlen rejält. Vi visste att busväder var på gång så vi skyndade vidare ner. Mötte en kvinna som visste att det fanns möjlighet till övernattning men att ägarna förmodligen åkt ner till Strömsund.

Nere vid Raukasjö Fjällgård hade vi bestämt att vi ville ha tak över huvudet. Efter någon timme fick vi tag på Tommy, ägaren till Fjällgården, via telefon som genast erbjöd oss att gratis övernatta i en av hans stugor. När jag protesterade sa han bara att vi kunde ju lägga en femtiolapp för strömmen då.

Villa härliga människor det finns!

 
 
Vi kan lugnt konstatera att det är rätt gott att sitta i stugvärmen och titta ut på regn, blåst och bara 6 plusgrader. Vi kunde lika gärna kravlat in och ut ur ett surt tält nu om det inte varit för Tommys generositet.

I morgon satsar vi på tidig start för att ta oss de 27 km till Ankarede.

6 tankar om “Dag 35

 1. F** vad smal du ser ut, Björn! Äter du inget? Du vet att man måste äta när man vandrar?!
  Härliga bilder, hoppas vovven måre bättre.
  /H

  Gilla

 2. Om ni tar vägen från Gäddede mot Hällingsåfallet så har jag en hälsning från familjen som bor vid "Rökt fisk" -skylten! Titta gärna in på fika! De har redan haft 3 Gröna Bandare på besök i år! 🙂

  Gilla

 3. Hej Bella!

  Vilka fina bilder som ni har på er blogg! och att du orkar hålla ut så länge! Du är så duktig! Vi är många som beundrar dig här på udden..ja även du Björn:)

  kram till dig från oss på B2/Annette

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s