Dag 46

Kaxås – Mörsil 28 km

Vi hade en plan!
Gå upp tidigt, komma iväg tidigt och nå till Mörsil tidigt. Allt föll på plats enligt plan.
Vi kom iväg från Kaxås redan vid sju på morgonen. Gick med bra tempo trots att det sakta men säkert gick uppför i nio km. Förbi Kougsta där det planade ut och vi fick lite nerför en stund.

 Extra mycket tejp på fötterna!

Vi passerade en vacker badplats men struntade i att stanna för lunch vilket visade sig vara ett lyckodrag.
Ett par km senare kom vi till en affär vilket vi inte hade en aning om. Vi är så urbota trötta på vår torkade mat den här etappen har vi passat på att handla i varenda affär vi passerat under öppettid.

Ett ung par hade övertagit affären från den gemensamma samfälligheten i juli och hoppades kunna driva den som bisyssla.
Lunch på korv, bröd, cola och choklad. Mat man vandrar långt på!

Vidare till Mörsil med en riktigt lång och tuff uppförsbacke fram till den lilla byn Semlan där vägen planat ut och sen var vi strax framme.

Vår plan var att komma tidigt till Mörsil, vila och sen gå längs E14 till Järpen antingen sent i kväll eller riktigt tidigt i morgon bitti för att slippa den värsta trafiken.

Nu har vi slagit upp tältet och satsar på fortsättning en riktigt tidig morgon.

Vi har lite kul åt att på vår vandring genom hela den svenska fjällkedjan tältar vi nu 300 m från en europaväg och en fullt utrustad OK-mack där vi tänker äta vår middag innan vi drar oss tillbaka för några timmars vila.

4 tankar om “Dag 46

  1. Björn o Bella, ni är helt suveräna! Förstår att ni verkligen får kämpa nu och nu när ni är så nära så håller jag tummarna för att ni klarar det. Även om det kan för en betraktare verka rubbat att plåga sig fram i den svenska fjällkedjan så hoppas jag ni når målet. Det kanske kostar hälsenor, slitna ryggar onda fötter med mera men att kasta av sig 20 kilo och bli en Beppe look a like på vägen för att snart ta plats i Etiopiens ultramaraton löparlandslag så kan det väl vara värt mödan.
    Keep going, från ett bekvämt hotell med lite tjocka kuddar i Belfast. Puss

    Gilla

  2. Härligta vyer ni får uppleva. 😉Kul att vi får vara med lite på ett hörn hemma i soffan. Ni är super super duktiga! 👏👏👏👏🙋🙋

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s