Biljett bokad!

Nu går planeringen för nästa lilla ”Svensson-äventyr” igång på allvar. Idag har jag bokat flygbiljett till Alta för vidare befordran med buss till Honningsvåg den 22:a maj. Flyger från Arlanda med mellanlandning i Oslo. I Oslo ansluter min kusin Karin och hennes man Bo-Arne med flyget från Köpenhamn för att cykla med mig från Nordkap till Bodö.

Tanken är alltså att cykla de ca 260-280 milen från Nordkap till Lindsnes fyr på Norges södra spets. Ursprungstanken var egentligen att, tillsammans med min dotter Isabelle, gå samma sträcka genom den norska fjällvärlden men eftersom det tar längre tid än vad som uppskattas av min arbetsgivare får det anstå något år till. I väntan på det ska jag i stället, på cykel, följa kusten så långt ut som möjligt på så små vägar jag kan hitta.

När nu tidpunkten är bestämd är det bara att köra igång med det övriga. Det som står först på tur är att leta reda på rätt cykel. Har börjat forska och är inne på att skaffa mig en Cykelcross, delvis för användningsområde även efter den här turen. Har börjat köra pass på min racer monterad på en Tacx trainer för att skaffa mig cykelvanan, eller snarare sadelvanan.

Därefter ska kartor införskaffas och studeras. Tänker även min vana trogen försöka torka och fixa till huvuddelen av mina måltider trots att det längs vägarna finns otaliga möjligheter att köpa det jag behöver.PTR0929920

4 tankar om “Biljett bokad!

  1. Lyckönskningar skickas till Dej från Finland. Ska bli såå kul att följa dej under din sommar i sadeln längs ”vår” norska kust.
    Hälsar Nina och Frits i två par skor

    Gilla

    • Tack så mycket! Kan man önska sig en rapport om hur snöläget ser ut söder om Nordkap någon gång i mitten på maj? Så jag vet vad jag har att vänta mig alltså 🙂 Är tydligen väldigt lite snö kvar redan nu på vissa håll!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s