Förberedelserna fortlöper…..

Bara 15 veckor kvar till startskottet nu! Tiden går fort och det är så mycket som ska fixas. Vi har 60 st. dubbelportioner torkade och vakuumförpackade i frysen men behöver nästan lika många till. Torken går dygnet runt och det gäller att planera logistiken för att utnyttja så många som möjligt av de nio plåtarna med olika matvaror som ska torkas vid samma gradtal.

 

Vi har nog ingredienser klara till 15-20 påsar till som jag hoppas Isabelle ska fördela och vacca nu när hon får en ledig dag efter jobb i påskhelgen. Av någon anledning är jag förbjuden delta i den delen av processen. Kan ha någonting att göra med att förra årets matpåsar blev väldigt omfångsrika och att vissa, enligt mig goda, tillbehör fanns med i de flesta maträtterna då.

 

De resterande ca 30 matpåsarna ska vi leta nya, smakrika och spännande recept till har vi tänkt. Jag ska försöka släppa min fixering vid att de ska innehålla mycket ”kött” för att tillfredsställa mitt matbegär.

 

Efter ett antal inköp är nu snart min egen utrustningslista mer eller mindre komplett. Isabelle har en del shopping kvar att lösa.

Jag är riktigt nöjd med den reducering av min ryggsäcks vikt jag lyckats med. Är nu nere på ca 14 kg för all utrustning, inklusive tält och kök som jag förmodligen lär få släpa på. Inte illa för en som drar XXL i vartenda klädesplagg och dessutom har en extra bred sovsäck (WM Badger) för att kunna stänga dragkedjan över axlarna 🙂 Kvar är då maten men kan jag klara mig på runt 18-19 kg är det strålande. Isabelle kommer förmodligen att landa på 14-15 kg med mat vilket också är mycket bra.

En viss skillnad mot de 26 kg jag inledde Kungsleden med förra sommaren. Så snart våra utrustningslistor är kompletta ska vi lägga ut dem för de som har samma nördintresse som vi att begrunda.

 

 

Träningen, det vi förmodligen behöver ägna mest tid åt, har det varit sämre med. Nu är vi igång för fullt men har en hel del att ta ikapp utan att för den skull köra för hårt.

 

Göran Kropp hade säkerligen tyckt att rådande förhållanden i skogen med antingen isgata eller hård skare som bara precis på slutet ger efter på varenda stig eller skogsväg vore att betrakta som bästa tänkbara mentala och fysiska förberedelse. Vi har dock svårt att se den kvarhängande vintern med så positiva ögon även om solen har lyst på oss helt underbart mycket. Så här dags hade vi räknat med att ha klarat av en hel del längre skogspromenader med packning. I stället har det blivit till att traska runt i staden, pass på cross-trainer och för min del åtskilligt med simning.

 

Efter att en längre tid ha jagat gram för gram på min packning kan jag inte längre smita ifrån att det finns andra ställen jag kan plocka kilon på. Genom bra träning i kombination med bättre kost den tid som är kvar ska det nog gå att plocka en del där med. Isabelle har inte det bekymret utan kan fokusera på benstyrka och kondition för hela slanten.

4 tankar om “Förberedelserna fortlöper…..

  1. Forskningen säger att det är bättre att vara "mullig och vältränad än smal och otränad". Titta inte så mycket på vågen! ;o)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s