Utrustningslistor mer eller mindre färdiga…….

Här kommer ett inlägg med något vi ägnat mycket tankemöda och även, i ärlighetens namn, en och annan slant åt under vinter och vår. Våra respektive utrustningslistor !!!!
 
Alla andra utrustningsnördar ute i landet förstår säkert hur många timmar, framförallt jag som är avsevärt mer galen i det fallet, som ägnats åt sökande på nätet efter nya lättare prylar där även pålitlighet och viss bekvämlighet ska vägas in tillsammans med kostnad och var i världen den går att köpas till bästa pris.
Till min glädje ska sägas att även på detta område har jag lyckats idoktrinera Bella så numer besöker vi samma typ av affärer när vi är ute och shoppar.
 
Jag själv har väl försökt gå ”all-in” i så stor utsträckning som möjligt när det gäller att byta ut tidigare, fortfarande fullt fungerande, utrustning mot lättare alternativ. Bella har valt en något försiktigare väg men ändå behövt köpa en hel del nytt.
 
Det finns säkert många som inte delar vår uppfattning och som skulle gjort andra val. Vi själva har inte heller alltid varit överens. Exempelvis har jag valt att satsa på ett Neo Air Xlite liggunderlag som väger hälften av mitt gamla Thermarest och även har ett bättre isoleringsvärde. Jag sparar alltså runt 350-400 gram där vilket Bella anser vara väl vågat med tanke på 35 kg glad och lekfull hund som med förkärlek trängs med oss på våra madrasser. Lite småelakt säger hon att medkänslan inte kommer vara överdrivet stor när jag ligger hårt på mitt punkterade underlag.
 
Jag har däremot valt att behålla mitt gamla gasol-Trangia trots att det går att hitta avsevärt mycket lättare varianter. Där har pålitlighet och trygghet fått avgöra då mina erfarenheter av andra kök inte är helt positiva.
 
Funderade både läge och väl på att införskaffa ett Hilleberg Anjan för att minska vikten med ytterligare nästan ett kilo men där fick bekvämlighet i vårt Nallo 3GT och en väl tilltagen, enligt Bella oförsvarbar, utgift mig att bromsa in och komma till sans.
 
Nåväl, nu stannar Bellas ryggsäcksvikt på strax över 10,5 kg och min på något under 15 kg utan maten. Tycker att vi bägge två ska vara rejält nöjda med den vikten. framförallt jag som har både tält och kök i min säck samt alla kläder i så många X det går att få dom för att rymma min något omfångsrika lekamen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En tanke på “Utrustningslistor mer eller mindre färdiga…….

  1. Vi blev klar med listan i helgen. Vi hamnar på drygt 13,5 och 14,5 kg. Vi kan lätt spara 2,5 kg, genom att lämna hemma kameran och satsa på iPhone hela resan, men den uppoffringen är vi inte beredda att göra 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s