Dag 15

4 km sydost Vakkotavara – Saltouloukta 25 km

Tidig morgon med blött tält och fuktiga kläder sen gårdagens regn.
Många kilometer väg att traska på hård asfalt. Skittråkigt på ren svenska!
Åtminstone tur att vi går åt det håll som det lutar nerför.

Våra vänner Karin och Tobias mötte upp vid Suorva för att ta hand om Milton åt oss. Skönt för honom att få en vilodag och slippa nöta tassar på asfalten och skönt för oss att slippa gå med honom i koppel och passa trafiken.

 Sen var det bara att mata kilometrar för Bella och mig. Vi slapp känna stressen av att hinna med sista båten från Kebnats då Karin och Tobias lovat hämta oss med sin båt.

Snacka om att det var skönt när vi till slit såg skylten för avtagsvägen ner till bryggan vid Kebnats. Vi ringde efter hämtning och väl över på andra sidan väntade belöningen för dagens tråkiga travande och de tidigare dagarnas kämpande. Grillad nyfångad röding, nybakat gacka, Jokkmokkskorv och torkat renkött. Till det en kall starköl.

Efter det dusch och bastu, tvätt av kläder och sen socialt umgänge med goda vänner.

Det gör oss redo för morgondagens fortsättning mot Kvikkjokk och etappmålet där om tre dagar ungefär.

 
 

7 tankar om “Dag 15

  1. Hej Björn och Isabelle! Hur långt har ni tänkt er att gå i övermorgon (ons 31/7)? Då lämnar vi nämligen Kvikkjokk, och det verkar som om ni tänker er till Kvikkjokk dagen efter. Vi tänkte försöka gå till raststugan Jågge och försöka tälta däromkring om det går. Syns vi den dagen (om ni tänkt gå förbi Jågge), vid raststugan på kvällen, eller dagen efter? Blir kul att träffa er i alla fall.

    Gilla

    • Hallå! Vi får se hur långt vi kommer idag. Känner oss lite trötta och sega. Beror också på hur sjöpassagerna flyter på. Vi lunchade vid vindskyddet vid Jagge förra året. Frodig grönska med ordentligt med mygg då. Finns en öppnare plats med fin utsikt ett par km närmare Pårte. Vi skulle, om allt går bra behöva gå lite längre för att komma till Kvikkjokk i hyfsad tid dagen därpå men nu vet vi er plan så…..

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s