Dag 18

Vindskyddet Jagge – Kvikkjokk 26 km

Som sagt skapligt tidig morgon och efter gemensam frukost sa vi hejdå till grabbarna som fortsatte norrut när vi drog söderut. Efter några relativt lättgångna kilometer på höjden gick vi sen ner i dalen vid Pårtestugan och där börjar stenhelvetet. Vi bestämde oss för att klara av de värst steniga partierna innan lunch vilket vi lyckades med även om det blev lite sen lunch.

 Därefter fortsatte vi den dryga milen ner till fjällstationen i Kvikkjokk av bara farten. En helt händelselös och mycket tråkig sträcka till slut över. Utan det här slutet skulle sträckan mellan Saltoloukta och Kvikkjokk vara kanonfin.

Bella och jag hade funderingar på att gå vidare redan i morgon och spara vår vilodag till Jäkkvik, där det finns en normal affär, badbrygga i Hornavan och ett mycket trevligt och billigt boende i kyrkans lägergård. 
Det löste sig automatiskt då vår låda med mat inte var på plats. Efter spårande har vi lyckats utröna att efter viss snurr i mellansverige bör den dyka upp i morgon.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

4 tankar om “Dag 18

 1. Bella!

  Vill bara att du skall veta att vi på B2 tycker du är en kämpartjej! Vi tog fram kartan och såg hur långt du skall vandra. Det var betydligt längre än vad vi kan föreställa oss.
  Så kämpa på tjejen! Vi hoppas också att du med jämna mellanrum får lite avbrott genom att sova i en riktig säng och äta en god middag då och då.
  ha det gott!

  Gilla

 2. Choklad är som bommull för själen!!!
  Undrar om det går att få tag på "lumpenchoklad". Den är nog perfekt att bära med sig på vandringar. Inte den bästa och dyraste kvalitetschokladen, men full av energi och hopp om livet.

  Kämpa på!
  -Christin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s