Sammanfattning etapp 2

Abisko – Kvikkjokk 215 km

Etappen kan sammanfattas med två ord: sol, värme
Vi lämnad Abisko i strålande sol och 25-30 graders värme. Fem dagar senare passerade vi Vakkotavara under ett åskväder men fram tills dess sken solen hela tiden och det var i stort sett vindstilla. En otroligt vacker och mäktig fjällvärld passerade framför våra svettskimrande hornhinnor. 

Vi lärde oss att det var viktigt hur vi placerade tältet i förhållande till solens uppgång och hur man bygger solskydd av ryggsäckar, stavar och jackor.

För min smak så var det alldeles för mycket människor som gick de första sträckorna och resultatet av det syntes tydligt med skräp och toapapper i snart sagt varenda klippskreva.

Vi har också träffat på många så kallade ”fjäll-ufon” den här etappen men vissa saker passar kanske inte att skriva om på en offentlig blogg.

Efter att ha träffat våra vänner Karin och Tobias i Salto där de bjöd på samiskt bröd bakat av Tobias mamma Sunna och nyfångad grillad röding med kall öl var vi redo för avslutningsdelen av etappen ner till Kvikkjokk.

Vädret var fortfarande varmt men mer normalt, plus en natts regnstorm och fortsatt regn nästan hela dagen därpå vid Aktse. Vi fortsatte tills vi träffade grabbarna i Le Trek som går norrut och är inne på sin avslutningsdel. Vi pratade och utbytte erfarenheter en kväll i all stillhet för att sen gå i varsin riktning morgonen därpå.

Väl framme i Kvikkjokk funderade vi på att spara vår vilodag till Jäkkvik men då vår depålåda kommit på avvägar hade vi inget val annat än att stanna. I dag har den kommit tillrätta så nu är förråden påfyllda igen. Det innebär åter tunga ryggsäckar när vi i morgon går in på etapp 3 med de ca 25 milen ner till Hemavan och Kungsledens avslut.

På fjällstationen fanns det också en personvåg så utan att avslöja några procentsatser är jag ganska säker på min plats en etapp till i ”Biggest Looser Fjällen”. Snart kanske man börjar känna sig starkare också. Det är en förhoppning vi bägge har inför fortsättningen.

 

6 tankar om “Sammanfattning etapp 2

 1. Kul att vi kunde träffas, även om det innebar att ni fick gå långt dagen efter. Det verkar ni dock ha fixat med bravur. Hoppas ni får det bra på resterande delen av Kungsleden, och sen vidare söderut. Vi har precis gjort sista vägavsnittet, och har nu några folkrika dagar framför oss. Hoppas vi ses igen, så vi kan höra hur det blev för er. /Emil och Christophe

  Gilla

  • Ja det var verkligen kul och värt den jobbiga dagen därpå. Vi tog oss förbi stenstigen och ner i hyfsad tid för middag i Kvikkjokk.Ja snart är ni på den vackra delen genom Norge och strax framme vid röset. Då lär vi ha åtskilliga mil kvar att traska. Går det som det ska för oss ses vi förhoppningsvis i Åre i höst!

   Gilla

 2. Du har väl tagit före-bilder? Skrivit upp alla mått och vikt? Det lär inte gå åt några X efter den här "semestern".
  Kämpa på och njut när det går!

  Gilla

 3. Härligt att följa er. Jag blir grymt imponerad av er insats. Inte minst Bellas. Hon inte bara går och kämpar på hon umgås med eremiten från gropen, dygnet runt.
  "Aldrig bättre än så här".

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s