Dag 23

Extra vilodag i Jäkkvik som vi skaffade oss genom att gå de nio milen mellan Kvikkjokk och Jäkkvik på tre dagar. Tufft och kanske lite dumt men just nu känns det bara skönt.

Vi har hållit vad vi lovade! Vi har sovit länge och sen bara ätit mat, choklad och snacks.
Naturligtvis har vi tvättat kläder, sanerat kök och fettat in kängor också men det har bara varit korta avbrott i vilandet.
Frukost på Fjällgården, lunch med hamburgare respektive souvas i tältet vid affären och nu bacon med pasta till kvällsmat. Däremellan ostbågar, chips och choklad.
Nu är vi kolhydratladdade igen och förhoppningsvis redo för morgondagens vandring upp över Pieljekaise, och där igenom Sveriges minsta nationalpark, på vår väg mot Adolfström och sen vidare mot Ammarnäs. Det är mellandelen av den här etappens tre delar. 

 

När vi kom till Jäkkvik igår kväll stod Patrik i köket och lagade mat. Han hade just anlänt söderifrån. Han går Gröna Bandet som en del av sitt projekt att gå från Smygehuk till Nordkap. Han har gått 220 mil nu och har ungefär fem veckor kvar till målet.

 

Vi trodde inte han var med i leken men det var tydligen hans spot som inte fungerat riktigt. När Bella gick på toa vid tre på natten höll han fortfarande på att fippla med sin utrustning. När vi dagen därpå gick ner till bryggan för att fota låg Patrik där och tröck i sig en prinsesstårta. Han brukade käka tårta och varierade mellan princess och schwarzwald.

 

Han följde senare med oss till grilltältet och åt souvas och vi utbytte mycket erfarenheter. Han brukade vända på dygnet ibland och vandra på nätterna och bortåt sex på kvällen gav han sig av norrut. En skön drömmare som vi hoppas träffa i Åre i höst så vi får veta om han gick runt sjön Riebnes istället för att ta båten över. En nätt omväg på ca 3 mil bara. Lycka till Patrik!

 
 
 
 

8 tankar om “Dag 23

 1. Ni har vandrat på jättebra. Är verkligen imponerad av er. Hoppas fortsättningen går lika bra och att ni får fylla på med choklad när den tar slut så humöret är på topp.
  Kram 🙂

  Gilla

 2. Ge fan i o frossa, du är på avgiftning!
  Fast det såg onekligen gott ut med en familjepåse ostbågar, såg bara en i familjen äta…….

  Karaktärsfast medborgare!

  Gilla

 3. Mmmmm Marabou! Dessutom mintkrokant som är min favorit.
  Undrar om man skulle kunna tjäna grova pengar på att upprätta en kiosk med choklad och div andra onyttigheter och dessutom erbjuda motiverande samtal i de slitigaste partierna. Frågan är kanske mest hur jag skulle få dit varorna.
  Ha en fortsatt god tur!
  -Christin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s