Dag 24

Jäkkvik- Adolfström 26 km

En mycket tung morgon att lämna den familjära stämningen i Kyrkans Fjällgård. Värdparet Lillian och Erik, ett pensionärspar från Skellefteå som ägnar några veckor varje sommar till att serva lägerungdomar med mat hela dagarna, är så trevliga och gästvänliga. Att byta det mot 400 meters stigning i regn över Pieljekaise kändes inte helt lätt.

Vi har det lite tungt med motivationen just nu men vi har kämpat på och dagen har ändå blivit väldigt bra. Leden har varit bättre än vad jag kom ihåg den som och kilometrarna har trillat på. Efter lunch vid Pieljekaise stugan gick det riktigt fort ett tag ner på andra sidan.
Regnet upphörde redan strax efter vi lämnade Fjällgården och sen har det bara varit helmulet, blåst lite lagom för att hålla det skapligt myggfritt och med skön temperatur att vandra i.

 
 
Vi hade lite funderingar på att gå något längre idag men när vi insåg att det blev 26 km hit till Adolfström tog vi beslutet att det fick räcka. Nu tar vi en tidig kväll för att ta igen lite dålig sömn natten som var och satsa friskt på morgondagen.

När vi tagit in på den lilla campingen ringde de till handelsboden som lovade öppna för oss. Vi skyndade dit och köpte en potatisgratäng och ett halvt kilo färdiga köttbullar. Vi körde allt i micron på campingen och tröck i oss nästan allt på nolltid. Blev lite kvar till Milton.
Jag har sällan sett Bella äta så mycket och dessutom fort. Någon dryg timme senare i tältet säger hon: – Pappa jag är hungrig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s