Dag 25

Adolfström – Laddievardduo 33 km

Vi gick upp vid 7 men Bella vill inte bli stressad på morgonen så klockan blev nästan 9 innan vi kom iväg.
Vi matade på duktigt på leden runt sjön med målet Bäverholmen som vi nådde strax före kl 11. Vilken underbar oas mitt ute i fjällvärlden!!!
Du kommer plötsligt ut på en stor gräsmatta, fin som en fotbollsplan, med ett värdshus mitt på och strandbankarna ner mot det slingrande vattnet strax bakom. Ett antal bord med stolar väntade oss i den sköna förmiddagssolen.

Besvikelsen var stor att de inte öppnade före tolv. Tillägget att på andra tider var det bara att knacka på i boningshuset räddade oss.
Det dröjde inte länge innan vi hade en kanonfin våffla med hjortronsylt och grädde framför oss. 40 kr för våffla med en burk cola mitt ute i fjällvärlden är väl ändå helt makalöst.
Trevligt samtal med värdinnan blev det också!

 
 
Tyvärr var vi tvungna att släpa oss vidare upp på fjället. Vi hade gärna stannat och tagit en våffla till annars.Tre km till upp till en raststuga för lunch och sen dagens stora stigning upp på kalfjället. Ett tag blåste det lite kallt annars har vädret varit perfekt för vandring idag.

Vi har haft en jättefin vandring över kalfjället så vi tagit oss mer än halvvägs till Ammarnäs. Det här är fjällvandring när den är som bäst.
Förutom att Bella hade en rejäl svacka på seneftermiddagen har allt flutit på bra. Hon har lite ont i en höft när det går uppåt och hon börjar få svårt att äta tillräckligt av den torkade maten vi levt på i snart en månad. Det håller inte när vi förbrukar så mycket energi. Vi får försöka köpa till någon mer mat som hon har lättare att få i sig.
Efter att hon tryckt i sig ett antal mjuka mackor och dubbel sats varm choklad kom hon tillbaka och vi klämde en mil på vårt starka kvällspass.

Kan det inte dyka upp en fisk så man får äta sig mätt för en gångs skull.
 
 
 
 

Nu ligger vi under ett skapligt högt fjäll och för första gången sen Norge är kvällen riktigt kall. Till och med mössorna har åkt på.

I morgon är det Ammarnäs med lagad mat som gäller!

4 tankar om “Dag 25

 1. Hej!Hittade din blogg och den är väldigt inspirerande och rolig att läsa! Ska fortsätta att följa er vandring härifrån min soffa. Önskar er lycka, inga skador och kanske en liten behaglig vind som fläktar. Med vänlig hälsning Anna

  Gilla

 2. Hej Björn och Bella!
  Johan visade bloggen idag och nu har jag läst allt och tittat på bilderna, fantastiskt!!! Bra kämpat och mycket inspirerande.
  Ska bli trevligt att få höra storyn/äventyret live senare (med sällskap av en öl eller två, kan aldrig skada 😉
  Kör på och njut!!!
  Göteborgaren Claes

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s