Dag 38

Ankarede – Gäddede 37 km

Tidig morgon och skjuts upp till Ankarede. En lång dag med tanke på att vi bestämt oss för att gå ända ner till Gäddede men med tanke på hur våra dagsetapper sett ut på sista tiden och våra, nu inför etappmålet, lätta ryggsäckar var det inte, bortsett från den förbannade hälsenan, alltför skrämmande. Raskt iväg in på den led som följer östra sidan på Stora Blåsjön ner till Tangen. Regnet hade fortsatt och några som kom gående söderifrån igår hade sagt att det var blött så vi gick med kängor första biten.

 
 

Hälsenan kändes definitivt inte bra men bara att bita ihop. Diklofenak, liniment och Ipren får vara dagens räddare i nöden. Duggregnet fortsatte med jämna mellanrum. Vi är fruktansvärt less på regnandet nu.

Vi gick ändå på i rask takt och så fort vi kom upp på det hjulspår/skogsväg jag sett på kartan åkte gympadojjorna på. Det gjorde fortfarande ont men kändes ändå betydligt bättre än med kängorna.

Nu var det bara att mala på mot Gäddede. Vi krånglade oss fram på småvägar som ändå blev ett ganska rakt spår och definitivt närmaste vägen mot målet.

Även det lätta dugget upphörde helt och efter lunch tittade till och med solen fram korta stunder.

Så småningom kom vi ut på stora vägen och då var det bara att mala på ända in till vårt boende strax före Gäddede.

Ibland önskar man att man istället satt bakom ratten i en av de feta norska husbilarna som kör förbi en och vinkar glatt..

Nu hade vi gjort sträckan och nått målet för etapp 4 men för min del kände jag ingen större glädje då hälsenan spökade alldeles för mycket med tanke på fortsättningen.

Jag kan bara hoppas att en total vilodag, kanske även någon dag extra, kan göra det möjligt att fortsätta gå. Då det är mycket väg under nästa etapp ska det funka att gå i gympadojjorna.

Vilken tur att vi efter inledningen på väg från Hemavan kom på att vi borde få skor uppskickade hit och min syster skickade dom express med posten. Framme redan dagen därpå!

2 tankar om “Dag 38

  1. Heja vad ni är duktiga. Hoppas inte hälsenan gör att humöret dalar helt. Så här är det hemma åtaganden, målvärde, indikatorer, aktiviteter, revision och lite annat…… Hur känns det? Ni har det inte så tokigt i alla fall eller hur? Kram på er och njut snart kommer en vardag:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s