Dag 40

Gäddede – Hällingsåfallet 25 km

Efter att de senaste dagarna jagat vår depålåda trodde vi att den skulle komma till Gäddede i kväll och att vi då vare sig vi ville eller ej var tvungna att ta en vilodag extra. Det hade säkert varit bra för min hälsena.

Lådan hade lämnats kvar på en buss i Nyköping av en oansvarig chaufför. När jag ringde letade de reda på den och skickade den till Norrköping för vidare omlastning för transport norrut. Då fick jag informationen att om den bara kom till Östersund i tid skulle den nå Gäddede fredag kväll. I morse fick vi reda på att den ställts av i Gävle för att någon läst fel på den. Därmed skulle den inte komma till Gäddede före måndag. Så länge kunde vi definitivt inte vänta.

Oxtokig fick jag tag på en kille i Östersund som lovade omdirigera lådan till Rötviken så att den ska finnas där på måndag kväll. Pratade även med en skadereglerare som menade att de gav inga som helst tidsgarantier men det var tråkigt att det gått så illa för oss. Jag vårdade mitt språk någorlunda!

Då var det inget annat att göra än att börja gå för att nå Rötviken på måndag.
Snabbt ner på ICA för att shoppa upp oss för det vi behövde för att klara oss tre dagar till i stället för allt det vi har i lådan.
Sen säga adjö och tacka för all support vi fått av Björg och Anita och iväg längs vägen mot Hällingsåfallet. 

Efter några km på asfalt började den 21 km långa och mycket raka vägen längs sjön Hetögeln. Vädret var kanonfint. Äntligen igen! Det var en av anledningarna till att vi ville komma iväg vidare söderut nu när det ska vara fint några dagar.

Jag har sjungit: Det gör ont, det gör ont, det gör ont hela dagen men aldrig på natten. Hälsenan gör verkligen ont men det är inte mycket att göra åt. En vilodag till hade nog inte gjort några underverk heller känns det som.

Bella har haft fullt upp med annat. Björnjakten började igår och de senaste dagarna har alla människor vi mött frågat om vi sett någon björn.
Hon är helnojjig på att vi ska bli björnföda någonstans längs vägen. De sköt tydligen två i trakten igår.

Väl framme vid Hällingsåfallet fick vi lön för mödan. Det var verkligen ett häftigt vattenfall i en mäktig kanjon. Hoppas Bellas bilder gör den rättvisa.
Vi boade faktiskt in oss i ett rastskydd alldeles vid fallet så vi slipper tältet i natt med. Ger oss en snabbare start upp på fjället i morgon.

Då åker kängorna på och blir kanske ett avgörande test för om det här kan fungera eller om det blir buss ner till Östersund och hemresa.

 
Hällingsåfallet var en häftig naturupplevelse, betydligt vackrare än all väg vi har traskat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s