Dag 52

Vindskyddet Svaletjakke – Fjällnäs 24 km

Efter en natts dålig sömn för oss bägge kom vi iväg vid åtta i strålande morgonsol. De 7 km ner till Klinken flöt på i rask takt. Dimman hann lagom lätta i dalen tills vi nådde dit. Dalen, som jag bara åkt längdskidor i tidigare, var grönskande och vacker med begynnande höstfärger.

 
 
 
Vi tog en paus i gräset vid skidspårets vändpunkt för att sen sätta fart i den kraftiga stigningen upp på fjället på andra sidan dalen. Ja fart och fart! Vi är som sagt ganska slitna nu så farten i uppförsbackarna skrämmer kanske inte pensionärerna men upp kommer vi.
 
En mycket vacker sträcka fortsatte fram till ett rastskydd där vi lunchade i solen. Vi stängde nu dörren till Jämtlandsfjällen och Helags för gott och vandrade vidare mot hjärtat av Härjedalsfjällen. Bara norra Dalarna kvar nu!

Vi var överens om att vi kört rätt hårt senaste dagarna och var i behov av rundsmörjning på närmaste verkstad.
Google hjälpte oss att hitta det förnämliga Strandgården där nu middag väntar efter välbehövlig dusch. Den sista före Grövelsjön!

De senaste dagarna har vi vandrat i härlig natur med otroligt vackra vyer med solen skinande. Det är så här fjällvandring ska vara! 
Om vi bara inte hade varit tvungna att gå så långt varje dag skulle vi njutit fullt ut. Bara hoppas vi får några fina dagar till.

 

Måste bara komplettera dagens skrift efter middagen. Ann Lindgren som nyligen övertagit Strandgården kan laga mat. Vi har just avnjutit den godaste kycklingfilé vi någonsin ätit.
Den som besöker dessa trakter utan att ta in på det här mysigt gammaldags stället och avnjuta maten är inte vid sina sinnens fulla bruk.

Det är nästan så vi tycker synd om tyskarna vi mötte igår vilka berättade att de betalat 1900 för en natt på hotellet i Fjällnäs. Vi betalar 350 för en stuga och äter den godaste mat som finns. Hur ska vi nu klara vår hemtorkade mat i tre dagar till?

 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s