En vecka kvar!

Strålande morgonsol, 14 grader varmt på min altan. Fruktträden blommar liksom maskrosorna. Tar en paus efter att ha låtit Milton springa av sig en stund i skogen. 

Kollade en webcam från Nordkap. Ibland är det lättare än annars att förstå de som ifrågasätter min mentala hälsa. Det har varit några stycken nu den senaste tiden som undrat vad det är för fel på mig. Visst, när jag ser kamerans 360 graders bildsvep över nysnö, is och vindpinat hav med en klar känsla av februari så kan tanken slå även mig.

http://nordkapp.borealiswebcam360.com/

Sista helgen före avresa är annars rätt fulltecknad. Inte bara av förberedelser för resan utan även en nyvaknad trädgård som behöver ordnas i ett skick så att inte grannarna skickar kommunens inspektörer på mig under min frånvaro.
Tyvärr är träningen det som fått stryka på foten. Jag tänker att den träning jag struntar i nu är ändå försent ute för att den ska göra någon större skillnad. Cykelkläderna är packade och cykeln ska jag paketera idag. Det får bli som när Bella och jag gick Gröna Bandet. Jag får ta det lugnt i början och sakta träna upp mig längs vägen.
Gäller bara att få mitt sällskap att förstå den saken också. Känner att risken finns att jag får tillbaka en och annan gliring sen i vintras. Ska väl erkänna att jag på ett par turer med långfärdsskridskor i vintras fällde ett par kommentar om förmågan att åka skridskor när man är uppvuxen i Viken norr om Helsingborg som kan förtjäna viss återkoppling av någon med ett antal Vättern-rundor i bagaget. Tur att personen ifråga är väldigt snäll och ödmjuk.
Proceduren med packning för långcykling har annars varit en utmaning för mig. Trodde jag skulle klara mig under 20 kg men landar någonstans runt 24 till slut. Både de varma kläder som krävs i början, de lite svalare som jag hoppas behöva längre fram, kläder att ha på mig när jag inte cyklar, reservdelar, verktyg till cykeln och en hel del elektronik gör att vikten drar iväg. dessutom väger min cykel-packväskor nästan 4 kg tillsammans vilket är betydligt mer än en modern ryggsäck för samma mängd packning.
Dessutom har jag packat ner en del extravagans på matområdet som jag normalt inte har vid vandring. Testar en hel del nya recept från Eric Tornblads bok Fjällmat. Spännande recept som är smidiga att laga men som ofta ska ha en del extra tillbehör som tex olika oljor. Även ölkorv och parmesanost finns med.
Vis av erfarenheten då jag blir väldigt sugen och tömd på energi när jag cyklar finns det också rejält med snabba tillskott på den fronten och de väger också en hel del.
Kartor är fixade och med hjälp av min norske kontakt Stig finns också turlistorna för de 22 färjor jag behöver passa längs vägen. Har även fått en lista på campingplatser med hytter att hyra till rimliga priser om regn och kyla gör att vi behöver komma under tak emellanåt. Det är semester jag är på, inte enbart strapats. Min vän Marius har fixat adresser att skicka mina depålådor till så även den saken är klar.
Har även skaffat mig en s.k. Spot-sändare. Egentligen en nödsändare som jag tänker mig kan bli viktigare på andra turer i framtiden men på den här turen går det att gå in på länken till höger och se var jag befinner mig för tillfället. Mest en kul grej alltså! Min vän Svante Sundelius har hjälpt mig med det tekniska som jag tyvärr har så svårt att intressera mig för.
Nu inväntar jag bara de strumpor från Sealskinz som väderläget i norr fick mig att beställa i sista minuten. Tror det är viktigt att hålla sig torr om fötterna.
Avresa på fredag och sen börjar ett spännande äventyr. Inte ute i ödemarken som jag är mer van vid men ändå med fysiskt krävande utmaningar där väder och vind kan påverka oerhört mycket trots närhet till någorlunda civilicerade trakter. Ser fram emot fantastiska naturscenerier i ett av världens vackraste länder och hoppas jag kan koppla bort vardagslivets stress och landa i mina egna tankar.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s