Och nu endast 50 dagar!

Tiden bara rusar iväg nu. För varje sak av förberedelserna som blir klar upptäcker vi något nytt vi borde göra.

Stressande för ett planerings-freak som jag!

När det gäller vår utrustning är vi i stort sett klara både Bella och jag. Vi väntar bara på ett nytt Nallo 3 GT från Hilleberg.

Med sina 3 kg är det ett lite tyngre tält än vad jag egentligen tänkt mig men ett oerhört tåligt, hållbart, säkert och bekvämt tält. Vi ska ändå bo i det i nästan fyra månader. Och vi kommer att råka ut för oväder av alla slag.

Det är några hekto tyngre än mitt eget 15-20 år gamla av samma modell som vi använde på Gröna Bandet. Bl. a. så är dragkedjorna kraftigare på dagens Nallo, därav tyngden.

SONY DSC

Hotagenfjällen Gröna Bandet 2013

När jag ser på min utrustningslista så har tyvärr totalvikten ökat en del. Just för att vi ska vara ute så länge har det tillkommit en del ”bra att ha” grejor samt att jag i några fall valt tyngre alternativ av hållbarhets- eller bekvämlighetsskäl.

Inser att den startvikt på runt 17-18 kg med mat för 7-9 dagar som jag tänkt mig blir tufft att nå ner till.
Antingen får jag försöka mig på en rejäl gallring på slutet eller gömma några prylar i Bellas säck.

IMG_0746

Vistasdalen 2015

Annars är det våra 14 depålådor som upptar det mesta av fundering och fixande. Vi hoppas kunna få dom postade i Norge, vilket är en tredjedel av priset för att posta dom hemifrån, och därmed har vi delat upp i fler depåer än vi tänkte tidigare.
Allt för att slippa bära toktungt i onödan.

Längsta mellanrummet nu är på 10 dagar men de flesta ligger på 7-8 dagar.
Det gör tyvärr också att vi stoppar ner lite mer godsaker i lådorna vilket innebär att det gäller att proppa i sig rejält direkt när vi hämtar ut dom. Kommer säkert att vara uppskattat när vi väl är där!

Här har också Bella och jag haft en del kontroverser. Jag har velat minska på maten i lådorna där vi passerar någon form av matställen eller affärer. Min tro är att då kommer jag vilja ha något annat än frystorkat när möjligheten ges. Ett kungarike för en rejäl köttbit eller till och med för bara en korvusling tänker jag.

Det tror nog Bella med att hon vill men hon är hysteriskt rädd för att bli utan mat och vill definitivt inte ta risken att det är stängt när vi passerar. Hon har inte glömt hur hungrig hon var under Gröna Bandet och minns lyckan när vi hittade en kvarlämnad påse havregryn i en norsk DNT-stuga när vi hade dåligt med mat kvar.

Jag väljer mina strider så hon har fått sin extra mat packad! Inte så intresserad av sällskap med lågt blodsocker.

SONY DSC

Havregynsgröt med proteinpulver! Har vi eller ska vi?

Sen har vi också fått positiva signaler från kontakter i Alta. Snöläget på Finnmarksvidda ser bra ut för att kunna korsas utan snöskor eller alltför höga vattenstånd för vad i mitten på juni.
Det har varit en av mina stora oroskällor med tanke på förra årets sena vår och kalla försommar.

Om det inte händer något drastiskt negativt på väderfronten så ska det funka.

SONY DSC

Tuffa fjäll längs Lofotens kust 2015

 

 

5 tankar om “Och nu endast 50 dagar!

  1. Önskar dig/er bästa vandring. ☀️ ( i juli är det jag som åker upp till top-of- sweden 🏔 Fast jag fuskar och bor på hotell mellan vandringarna 😅)
    Allt gott! Kram från Moa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s