I medvind längs Långfjorden!

Vi rullade ut från Alta vid halv nio. Standardtid tydligen för vår del. Herregud vad sliten jag var idag! Och ont i baken! Som tur var kände sig även Karin riktigt sliten sen igår. Bara Barne som var pigg i kroppen som alltid.

  
 Efter någon seg mil började kroppen vakna och vi rullade på runt Altafjorden. Ett par rejält långa vägarbeten tvingade oss att vara riktigt försiktiga med cyklarna på det otrevliga underlaget. Jag hade redan tidigt upptäckt att en eker var av sen gårdagen och ville inte mista fler.
Efter fyra ganska kuperade mil rundade vi västra spetsen av Altafjorden där det enligt kartan fanns en stenåldersbosättning. Helt fantastiskt att människor kunde överleva här då. De hade öppet vatten året om med gott om fisk men ändå. Helt utan Gore-Tex!!!

  

  
  
Karin och jag som varit oroliga för den här dagen blev sen glatt överraskade. Längs Långfjorden fick vi en lätt vind i ryggen som gjorde att det nästan kändes som nerför hela vägen. Inte alls kuperat som de första fyra milen varit.
Men vilken utsikt! Det ena maffiga fjället avlöste det andra. Visserligen bara på tusenmetersnivån men när de reser sig rätt upp ur havet blir det ändå väldigt mäktigt. Så vackert med havsfjordar i förgrunden och snöklädda fjäll i fonden. Vackrare europaväg är nog svår att hitta.

  
  
  
  
  
Vi fortsatte fram till Alteidet som låg vackert i änden på nästa fjord. En liten camping där vi planerat stanna men den var stängd så vi fortsatte en bit till där nästa låg. Blev nio mil idag.

   

 

  
Vi kom fram och slog upp tälten i sol men nu duggar det lätt.

  
  
Problem har dock uppstått. Ännu en eker i mitt bakhjul har gått av under dagen. Vet inte om tyngden är för stor eller varför de inte håller. Känns som att en cykelreparatör är rätt akut nu innan fler går av. Har ingen lust att få totalhaveri i en brant nedförsbacke.

Ska tydligen finnas en i Storslett men det är åtta mil över två höga fjäll dit och då hinner vi lagom dit till stängningsdags om cykeln håller. Funderar på om vi kan ta buss en bit av vägen så vi kommer dit i tid. Trist men inte mycket att göra åt. Då får han serva växlarna också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s