Solrace söderut!

Ännu en tidig morgon. När vi såg att solen sken satte vi fart.

Iväg från den lilla pittoreska byn Bleike söderut längs Lofotens västra kust. Höga berg att runda och däremellan långa vikar med sandstränder och stora gröna fält in mot landet.

  
  
  
Terrängen passade de skånska hjälpryttarna så nu gick det undan. Nu höll vi faktiskt ett högre tempo än det jag som den cykelnovis jag är dumt nog trodde jag skulle klara hela vägen.

  
  
  
Efter ett par mil såg vi en havsörn i skyn. Den landade på en strandremsa där det satt tre till. Lagom vi kom fram till en punkt där vi skulle kunna fota lyfte alla fyra.

Barne fick tydligen en träff med en liten fluglort i sökaren.
Milen trillade på i raskt takt och vägen svängde österut ner mot bron över till Sortland. Vi stannade och fikade efter 6 mil. En härlig våffla med mylte. Servitören var inte särskilt trevlig. Vet inte om det hade med vår doft att göra. Våra kläder stinker rejält.

i Björn skinnet är det inte tillåtet med högre hastighet än 60 när man kör in i kyrkan!

Vi bestämde oss för att det skulle räcka med de 10 milen till Sortland. Vår snabbaste cykeldag!

  
Vi har mer än 20 mil kvar av Lofoten och de hotar med riktigt tuff motvind på tisdag. Vi får se om vi orkar köra en tuff distans i morgon.

Efter dagens tempoetapp är som väl är även de andra två slitna. Till och med Barne grymtade i sista backen upp till campingen.

  
Hatten av för Stig och Olav vars planering från förra sommaren jag försökt följa. Det är för tufft för mig och jag kommer få svårt att klara hela vägen på den tid jag har till förfogande.

Nåväl det löser sig! Det finns både båtar och bussar att ta hjälp av. Här gäller inte Gröna Bandets regler. Det här är ren semester försöker jag inbilla mig.
De relativt tuffa men ändå inte över 6-7 timmars cykeldagarna som jag sett framför mig där tid för återhämtning och annat skulle finnas har än så länge lyst med sin frånvaro. Bara att hoppas de kommer med finare väder. Damen som driver campingen sa dock att de 15 grader hon haft idag var en äkta nordnorsk sommardag.

En tanke på “Solrace söderut!

  1. Hej på er. Detta är Banes äldre bror som skriver. Vilken otrolig resa ni har gjort hittils och ännu bättre blir det säkert när ni är i hamn. Har följt er resa via sms och denna bloggen. Kul att se var ni är någonstans på er rutt. Har nog inte förstått vilka strapatser ni har gjort. Grattis till en fantastisk upplevelse. Säkert ännu finare där uppe än man kan försöka tänka sig här hemma i stugan. Vet att det är fint uppe i norra Skandinavien, har själv sommarboende i dem södra delarna. Varma hälsningar från alla här nere i Skåne. Förresten, Bane o Karin, så gick morsans lilla operation bra. Era bilder är väldigt vackra att titta på. Har inte hört så mycket från Karins ” röst ” via sociala medier på ett tag. Kämpa på, ni är otroliga som ger er ut på en sådan resa./Benke, Eva, Ella

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s