Segdag i regn!

Ingen storm! Men däremot regn. Vi gjorde som de brukar vid alpina tävlingar. Vi sköt fram starten för att få rättvisa förhållanden.
  
  
  
Till slut insåg vi att vi inte skulle nå Moskenes med mindre än att vi cyklade 7 mil i regn vilket inte lockade någon av oss. 

Vi gick på alternativ 2 vilket innebar att vi kunde skjuta fram starten mycket mer.

  
  
Efter otaliga kaffekoppar i receptionen satte vi oss framåt kvällen på cyklarna och cyklade de 16 km in till Hurtigruttens kaj i Stamsund. Nästan helt uppehåll!

  
  
Ett par timmars väntan till innan vi embarkerade Richard With i riktning Bodö.

Faktiskt lite barnsligt spännande att åka med Hurtigrutten som jag hört så mycket talas om.

  
  

   

Båtresan över handlade mest om att få någon blund i ögonen. Jag saknar tyvärr Barnes förmåga att somna så fort han sluter ögonen. Den skulle jag vilja ha!

  
  
 
   

Kom av båten vid halv 3 och cyklade genom ett tyst Bodö till campingen på andra sidan stan, upp med tälten och ett försök att stjäla några timmars riktig sömn innan ”vilodagen” börjar.
Då ska nämligen cykeln repareras, paket hämtas ut på turistbyrån och kläder tvättas. Kanske ska försöka se något av stan också.
Mitt sällskap ska förbereda sin flygtur hem vilket ställer andra krav på mig framledes.

Inga hjälpryttare som drar och tvingar mig framåt när orken och motivationen tryter. Ingen att dela priset på hytter med vilket innebär att det är tältet som gäller. Ingen som vakar över prylarna när man lämnar dom korta stunder.

Nåväl i morgon börjar fortsättningen mot Trondheim längs den Helgelandskust jag hört så mycket om. Bara hoppas prognosen med regn i stort sett varje dag närmaste tiden är genomfel!

En tanke på “Segdag i regn!

  1. Roligt att få följa med på resan, så här på bekvämt hemmaavstånd. Passar mig utmärkt. Fantastiska bilder du bjuder på, och det är intressant att få ta del av dina reflektioner. Som, ”varför gör jag detta?”. Nästa i klass med frågan vad som är meningen med livet. Ditt svar blir kanske att just sånt här är en stor del av din mening med livet.
    Lycka till med fortsättningen, läk röven och njut av olika väder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s