Och regnet det bara öser ner……

Efter en kylig natt med ihållande ösregn och hård vind kan jag säga att jag uppskattade att ligga torrt i ladan. Trodde nästan taket skulle lyfta emellanåt.

YR visar på fortsatt ihållande regn hela dagen för att sen bli uppehåll i kväll och natt. En fin morgon ska sen följas av ytterligare regn. I flera dagar! 
Camping-gubben säger att han aldrig varit med om så mycket snö kvar på fjället så sent på året. De jättestora  glaciärerna Svartbreen och Saltbreen med all snö i fjällen runtom kyler ner hela trakten säger han. Det här regnet borde ha kommit för mer än en månad sen för att ta bort snön. Nu kommer det som mer snö istället på höjd över 500 meter.

Läste i en tidning att de haft den kallaste maj på 16 år och att det följdes av en lika kall inledning av juni.
Jag ser inget när jag cyklar då allt ligger i regndimma och jag kan heller inte ta fram kameran.
Det här är inte den semester som jag jade tänkt mig just nu. Det leder till ett drastiskt beslut.

Jag har bokat en hytt på Hurtigrutten från Örnes till Kristiansund. Jag hoppar alltså över resten av etapp 2 och Trondheim. Det är ostadigt och regn i hela Norge men söderut kan jag åtminstone hoppas på tvåsiffrigt på termometern. Jag får då fler dagar och kan ta det lugnare på sista etappen. 

  
Båten går kl. 7 i morgon bitti så nu gäller det att ta sig till Örnes.

  
Och det var inte så bara! Kraftigt kuperat hela vägen med en rejäl höjdpassage. Dessutom lång tunnel med motlut vilket suger duktigt. I nerförsbackarna är det så otäckt att jag bromsar nog mer än Karin gjorde tidigare.

Regn hela vägen och jag verkligen ogillar att cykla i regnbyxor. Tycker de suger kraften ur benen. Om jag nu har någon!

Fullbokat på hotellet och inte en chans att jag cyklar en mil tillbaka till en camping jag passerat.
Min första ide funkade som tur var. Ett jättefint väntrum som taxi och Hurtigrutten delade på men som skulle låsas över natten.
Jag ringde tjejen i växeln som genast sa att det inte var några problem. Självklart var jag välkommen att övernatta där. Hon skulle se till att det inte blev låst.

  

Hon kan vara glad att vi pratade på telefon för annars hade jag gett henne en rejäl kram där jag stod kall, trött, blöt och hungrig. Förmodligen ganska illaluktande också 😁

Tänk vad lite enkel medmänsklighet och vilja att rucka lite på reglerna kan betyda.

Så nu har jag klätt av mig alla blöta kläder, hängt dom på tork och förberett nattlägret.
Kan bara hoppas att den videoövervakning det är skyltat om är avstängd. De har kameror i alla vinklar så det kan bli flera goa klipp till youtube här.

Jag var tvungen att messa tjejerna där hemma och fråga om de tyckte deras far var någorlunda normal trots att han vid 54 års ålder fortfarande kan tänka sig den här typen av logi. Deras svar tyckte de var självklart men att det inte enbart var negativt. Ett visst mått av galenskap som ger möjlighet till udda upplevelser.

Klockan 7 i morgon byter jag ut det enkla cykellivet mot ett drygt dygn på Hurtigruttens kryssningsfartyg.

Känns som helt rätt beslut, särskilt som ännu en tung skur med hagel just slår mot fönstren, och Helgelandskusten får jag spara till en annan gång.

4 tankar om “Och regnet det bara öser ner……

 1. Att njuta Hurtigruten verkar vara ett gott beslut. Ser framför mig då du i dagar cyklat vägen fram. Trampat, snorat och flåsat på melodin…
  Norge, Norge, det är ett ruttet land! norge, norge .. !
  Hoppas nu
  på sol, värme och förliga vindar ty då blir Norge fantastisk!
  Hälsar Nina o Frits som just nu befinner sig sittandes i soffan med fötterna riktade mot den öppna spisen.
  Ha de´!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s